У наш час інтернет став настільки популярним, що ігнорувати його просто безглуздо. Наприклад, якщо у Вас є бізнес, то, створивши сайт своєї компанії, зможете набагато простіше залучити нових клієнтів і збільшити продажі, адже людина, яка зайшла на Ваш інтернет-ресурс, зможе ознайомитися з продукцією, отримати повну інформацію про неї і купити її, якщо сайт включає в себе функцію інтернет-магазину.

Якщо ж Ви, не маючи великих коштів, хочете заробити в інтернеті, то створення і просування сайтів - може принести великий прибуток при грамотному підході до даного питання. На сайті можна публікувати цікаві статті. І чим більше людей відвідують Ваш сайт, тим більше буде заробіток від розміщення на ньому реклами.

Якщо ж Ви вже вирішили створити свою інтернет-сторінку, то Вам буде потрібно web хостинг. Що ж це таке? Хостинг - це послуга з розміщення сайту на сервері хостингу компанії, для того щоб сайт працював цілодобово і був у вільному доступі. Тобто, якщо Ви скористаєтеся послугами хостинг-провайдера, будь-який інтернет-користувач зможе відвідати сайт в будь-який зручний для нього час.

Як же працює web хостинг? Припустимо у Вас вже є сайт, але як же його запустити? Можна запустити його прямо зі свого комп'ютера, але тоді Вашого комп'ютера доведеться працювати цілодобово, щоб забезпечити роботу web сайту. Це доставляє великий дискомфорт, адже мало того, що комп'ютерні вентилятори постійно дзижчать, сайт задіює певні ресурси вашої системи, і комп'ютер стане повільніше працювати. Якщо Ваш інтернет-ресурс стане великим: на ньому буде багато інформації, його будуть відвідувати велику кількість людей, то домашній комп'ютер навряд чи витримає таке навантаження і набагато вигідніше в цій ситуації - скористатися послугами хостинг-провайдера. Тоді Вам не доведеться контролювати роботу комп'ютера, мати які-небудь знаннями в області програмування для забезпечення безперебійної роботи сайту, а відповідальність за його нормальне функціонування нестимуть співробітники хостингової компанії.