Як свідчать результати найрізноманітніших опитувань і конкурсів, система управління контентом інтернет-ресурсів (CMS) Joomla впевнено входить в трійку світових лідерів. Пояснюється така широка популярність відразу декількома факторами:

  • широкими можливостями платформи, що дозволяють створювати інтернет-ресурси абсолютно різної структури, тематики і глибини;
  • можливість змінювати зовнішній дизайн, структуру шаблонів, функціональні можливості сайту;
  • маса безкоштовних розширень, плагінів і модулів, що дозволяють веб-майстру зробити унікальний сайт без величезних фінансових витрат.

Всесвітнє співтовариство Joomla буквально щодня викладає на різних ресурсах все нові і нові можливості, платні або безкоштовні. І власники інтернет-ресурсів із задоволенням нанизують їх один на інший. І ось тут-то починаються проблеми. Недарма досвідчені веб-майстри настійно рекомендують спочатку вибирати рідної joomla хостинг, щоб уникнути потенційних проблем.

Плюси і мінуси Joomla

Необхідно відзначити, що при всій своїй привабливості CMS Joomla - це досить об'ємна програмне середовище. Зрозуміло, професійний програміст зможе видалити якісь шматки програмного коду, виключити якісь непотрібні скрипти і необов'язкові команди. А що робити веб-майстру, який не дуже сильно розбирається в PHP, CSS, HTML і інших модерних абревіатурах?

Так, безсумнівно, дуже багатьох власників сайтів підкуповує безмежний вибір шаблонів з унікальним дизайном, які легко можна підробити під себе, солідна і інформативна панель управління сайтом, а кількість доповнень кружляє голову від різноманітності пропозицій. Ця платформа дійсно дозволяє створювати шедеври, як в плані унікальності або наповнення, так і з точки зору дизайну і функціональності.

Навіщо потрібен спеціалізований хостинг для Joomla

При всіх своїх плюсах, на жаль, система управління сайтом Joomla забирає досить багато серверних ресурсів. Це, зокрема, пов'язано і з об'ємом програмного коду, багатого програмними скриптами, і з тим, що кожне встановлене розширення ускладнює час відгуку будь-якої сторінки. Часом доходить до того, що сайт завантажується мало не хвилину, а то і зовсім стає недоступним.

Питання вирішується дуже просто. Розміщуючи свій проект на спеціалізованому хостингу Joomla, спеціально пристосованому під цю CMS, веб-майстер автоматично позбавляється від зазначених вище проблем і набуває цілий ряд очевидних переваг:

  • швидкодія кожної сторінки сайту;
  • стиснення програмного коду і оптимізація розміщення даних на сервері;
  • лояльність з боку пошукових систем;
  • можливість вносити зміни в будь-який фрагмент службового або призначеного для користувача інтерфейсу.

Саме такий хостинг, налаштований спеціально під CMS Joomla, з урахуванням всіх особливостей цієї платформи, її індивідуальних вимог до системних ресурсів і вимогам до виконання скриптів, пропонує компанія GLOBALNET. У числі очевидних плюсів цього хост-провайдера можна відзначити наступні:

  • up-time 99,9% $
  • цілодобовий «людський» моніторинг роботи обладнання;
  • цілодобова технічна підтримка;
  • можливість установки CMS Joomla з оптимізацією серверних ресурсів в 2 кліка;
  • щоденний бекап;
  • 30-денний безкоштовний тест-драйв.

Варто встановити платформу Joomla на спеціалізований хостинг від GLOBALNET, продуманий саме під неї, як ця часом скромна і навіжена красуня тут же перетворюється в вірну та віддану подругу життя.