Система управління сайтом Wordpress спочатку замислювалася як легка CMS для управління блогом, персональною сторінкою, або ресурсом, званим сьогодні модним терміном «Лендінгем». Інтуїтивно зрозуміле управління, відсутність необхідності глибоких пізнань програмних мов, можливість легко вносити будь-які зміни в так званий відкритий код дуже швидко принесли WP всесвітню популярність.

Однак, з плином часу, CMS Wordpress стала настільки популярною платформою, що на її основі сьогодні створюється чи не більше половини всіх інтернет-ресурсів. Причому, мова вже давно йде не про простих сайтах, а про цілі інформаційних порталах. І хоча до цих пір співтовариство WordPress час від часу випускає безкоштовні додатки, ця CMS все більш і більш комерціалізується. А це, в свою чергу, призводить до того, що колишня «легка» оболонка вимагає все більше і більше серверних ресурсів.

Проблеми «тяжкості» Wordpress
Насправді движок WP дуже швидкий і адаптивен. Навіть якщо на сайті присутні зайві «красивості» і похибки у внутрішній оптимізації, його сторінки будуть досить швидко завантажуватися, скільки б їх не було. Головне - підібрати правильний wordpress-хостинг, який дозволить уникнути проблем з швидкодією.

Що значить «правильний»? Справа в тому, що спочатку оболонка Wordpress зачіпає дуже малі ресурси хост-сервера. Але кожен новий встановлений плагін, розширення або віджет «обважнює» інтернет-ресурс. Мало того, кожна нова публікація може стати «непідйомною» для стороннього сервера. Часом сайт просто «лягає», а хост-провайдер виставляє претензії. Просто тому, що хостинг належним чином не оптимізований під роботу з WP.

Як уникнути проблем з працездатністю сайту на Wordpress
Відповідь цілком очевидна - необхідно вибрати саме той хостинг, який, як кажуть в середовищі професіоналів, «заточений» саме під хостинг WordPress. А це означає цілий ряд нюансів:

абсолютно безперебійна робота сайту;
швидке завантаження сторінок;
можливість взаємних комунікацій;
зручна панель управління.
І головне - можливість вносити ті самі зміни і додавати розширення, про які говорилося вище, без шкоди власному ресурсу.

Чим же це досягається? Тут головне - очищення від «зайвого» програмного коду, який так не люблять пошукові системи. Саме в цьому і полягає оптимізація хостингу під певну CMS.

Мало хто з хост-провайдерів готовий взяти на себе щоденний бекап, надання всіх найбільш затребуваних сервісних програм і останніх версій спеціальних додатків і утиліт.

А ось Globalnet - може
Саме такі послуги, в повному своєму різноманітті, пропонує компанія Globalnet Важливо, що будь-якому веб-майстру або новачкові гарантована найвища стабільність - 99,9% працездатності сайту. Крім того, саме цей відомий провайдер пропонує щоденний бекап на сторонніх серверах. Всі ці можливості будь-який зареєстрований користувач може протестувати абсолютно безкоштовно в тестовому режимі протягом 30 днів.

Не можна не відзначити і оперативність служби підтримки. Вона працює 24 години на добу і доброзичливо відповідає на будь-який запит користувача. Ну і як тут не згадати вартість послуг. Зрозуміло, немає і не може бути встановлений шаблон. Дуже багато залежить від побажань замовника. Але одна закономірність є. Навіщо намагатися раз по раз наступати на віртуальні граблі, намагаючись створити і просунути свій сайт? Нехай на ці реальні граблі наступають професіонали - заодно і сайт зроблять, і город почистять, та ще й ці граблі викинуть - не так-ли?